Haber

Bakan Soylu: Biz sahip olduğumuz zenginliği paylaşmayı bilen bir milletiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Dünyanın hangi beyanı, hangi sözleşmeyi getirirlerse getirsinler, Peygamberimizin tavsiyesine ve Kuran ayetlerinin yüz binde birine uymuyor. Biz çok zengin bir milletiz. bu zenginliği sadece kendimize değil, çevremizdeki coğrafyaya ve dünyaya da yayıyoruz.Biz bu zenginlikten nasıl yararlandırılacağını bilen bir milletiz” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığı’nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ın katılımıyla etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sevginin bütün dertleri aşan bir niteliğe sahip olduğunu belirterek, “Aşk o kadar büyüktür ki her türlü kötülük ve zorluğun üstesinden gelir. Sevgi her engeli aşar. çocuklar dünyadaki tüm zorlukları ve tüm kötü duyguları yok eder.”Allah dünyada insanlara sevgi ve gülümseme gösterenleri her zaman mükâfatlandırır. Bunu yapıyorsunuz, size minnettarız ve minnettarız” dedi.

Bakan Soylu, Türkiye’nin her geçen gün güçlendiğini ve dünyadaki ihtiyaç sahiplerine ulaştığını belirtti. Yetim kalan insanlar var. Zenginliğimiz ve büyüklüğümüz, kendi benliğimizi tatmin ettiğimiz için değil; çünkü dünyada bu zorluklara göğüs gerenlere el uzatıyoruz.” Yunus Emre ve Mevlana’nın sözlerinin onda birine denk gelmiyor. Hangi dünya beyanını, hangi sözleşmeyi getirirlerse getirsinler, Peygamber Efendimiz’in tavsiyesi olan Kuran’a uyacaklardır. Kur’an-ı Kerim’in yüz binde birine tekabül etmez Biz çok zengin bir milletiz. Kültürümüz, geleneğimiz, inancımız, aile yapımız, medeniyetimiz, toprağımız. Bu zenginlik sadece kendimiz için değil; Biz çevremizdeki coğrafyaya ve dünyaya yaymasını ve bu zenginlikten faydalanmasını bilen bir milletiz. Bunu yıllar boyunca yaptık. Şimdi örnekler yapıyoruz. Bu örnekler sadece bizim için değil; dünya için, yapmayanlar için, insanlık için “rol yapanlar” için. Aslında hepimiz biliyoruz ki; Samimi ve iyi niyetli olursak, sevgimizi kaybetmezsek, kötülüğe karşı dimdik durursak Allah bizi mükafatlandırır.” Engelli adayıyız, bu anlayışla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu sebeple özellikle kamu kurumları; Hizmete erişimi kolaylaştırmak için gerekli fiziki koşulları sağlamak için özel olarak hareket ediyoruz. Engelli kardeşlerimiz sosyal tesislerimizden ücretsiz yararlanırken, refakatçilerine de yüzde 50 indirim sağlıyoruz. Konaklama puanı hesaplamalarında artı 40 puan ve muafiyetli lojmanlardan yararlanmaya da öncelik veriyoruz. Aynı şekilde tıbbi cihaz alımında da baza oluyoruz, tedavi fiyatlarını biz karşılıyoruz, özel eğitim bazında da hizmet veriyoruz. Bu sayede bu kardeşlerimizin hayatlarını bir nebze olsun kolaylaştırdığımıza ve yanlarında olduğumuzu hissettirdiğimize inanıyorum. Bundan sonra da Türk Polis Teşkilatı olarak yanlarında olmaya ve yeni projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Öte yandan etkinlikte Polis Akademisi Orkestrası da yerli ve yabancı gruplara ve katılımcılara konser verdi. Engelli bireylerden oluşan zeybek ve seymen grubu gösteri düzenlerken, çocuklar için de çeşitli sihirbazlık gösterileri düzenlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu