Haber

Bursa’da Alevileri Hedef Alan Din Öğretmeni Protesto Edildi

Hürriyet Anadolu Lisesi’nde görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni MC, Alevileri hedef alarak, “Alevilerin izlediği yolun yanlış olduğunu düşünüyorum. Çoğu Alevi ailede çocuğun kimden olduğu belli değil.” Bunun üzerine aşağılayıcı ve aşağılayıcı ifadeler kullanan din öğretmeni Bursa Alevi Bektaşi Birimleri tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto edildi.

‘Karanlığa teslim olmayacağız’

Bursa’da Hürriyet Anadolu Lisesi’nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yapan MC isimli öğretmenin 23 Kasım’da Alevi inanç ve kültürüne yönelik aşağılayıcı ve ayrımcı ifadeler kullanması. yapıldı.

Yaklaşık 100 kişinin katıldığı eylemde, MC öğretmen hakkında suç duyurusu yapılsa da başka bir okulda atanmasına tepki geldi. “Karanlığa teslim olmayacağız” sloganları atan kalabalık, basın açıklaması da yaptı.

Hürriyet Anadolu Lisesi Alevileri hakkında: “Alevilerin izlediği yolun yanlış olduğunu düşünüyorum. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Bursa Lideri Murat Çalışkan, “Alevi ailelerin çoğunda çocuğun kime ait olduğu belli değil” şeklinde sözlerine tepki gösteren açıklamayı okudu.

Okullara nefret tohumlarının ekilmesine izin vermeyeceklerini belirten Çalışkan, “Olayı bir öğrencinin durumu ailesine anlatmasıyla öğrendik. Aile, Hürriyet Anadolu Lisesi’nin gerekli işlemleri yapmasını istedi. Yine aile ve demokratik kitle örgütü temsilcileri Bursa Valiliği ile görüşerek öğretmenin görevden alınmasını ve hakkında idari işlem yapılmasını talep etti.

‘Laiklik karşıtı, gerici, cinsiyetçi söylemler yapan bu kişinin öğretmenlik yapması kabul edilemez’

Eğitimci olan bu şahsın nefret dolu söylemlerinin Anayasa’ya aykırı olduğunu sözlerine ekleyen Çalışkan, şöyle devam etti: “Kişi hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlarından suç duyurusunda bulunduk. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. Ama aynı kişinin diğer okula atandığını öğrendik. Bunu kabul etmiyoruz. Alevi inancına ve kültürüne iftira ve hakaretler savuran, bilim merkezi olması gereken okullarda nefret tohumları eken bu şahsın, birliğimize karşı laiklik karşıtı, gerici, cinsiyetçi açıklamalarda bulunması ve açıktan açığa suç işlemesi kabul edilemez. ”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu